2024-04-17
BuildFlow arbejder blandt andet med at forbedre byggematerialeinformationen mellem aktører for aktører i skadesforsikringsbranchen. BuildFlow forstod tidligt, at en vigtig faktor for kunderne var at gøre det lettere at rapportere tilbage til forsikringsselskabet. Mange af kravene var at melde tilbage på, hvor mange af byggematerialerne, der er miljømærket. Nogle forsikringsselskaber kunne endda tage en større omkostning, hvis den person, der udfører skaden, kunne øge antallet af miljømærker.
BuildFlow lavede herefter en filterfunktion til at optimere hits på antallet af miljømærkede produkter, som vi blandt andet modtager fra vores partnere på det svenske og norske marked. Men miljømærkning er trods alt miljømærkning og giver ikke hele sandheden om et produkt, så vi foreslog vores kunder at begynde at se på EPD'er, der også giver CO2-påvirkning.
EPD'er, der beskriver et byggeprodukts livsfaser, de påvirker CO2-emissionerne, såsom fra de produceres med råvarerne hos producenten, den påvirkning de har, indtil de ender på plads på skadestedet, påvirkningen, mens de er i bygningen, og hvad påvirkningen er, når disse materialer rives ud.
Det, vi indså, var, at vi kun fik et hit på omkring 20 % af materialerne til at læse i digitalt. Dette beløb stiger hvert år, men vi ønskede at komme hurtigere i gang. Vi kontaktede norske Enova for at indhente generiske materialedata. Vi fik hjælp fra konsulenter fra Sintef for at sikre, at vores omregningsfaktor ned til indkøbbare byggematerialer var korrekt. Vi henter også data fra den svenske boligstyrelse for yderligere at øge vores hit på CO2-data. Nu leverer vi et samlet billede af 80 % af alle materialer i byggeforsyningen. Vi har stadig en udfordring med forbrugsvarer, men som vi arbejder på. Det kan være arbejdstøj, beskyttelsesmaterialer, maskiner mv. Dette blev godt modtaget af alle vores kunder
Men i dag har begge kunder taget fart og er i dag vant til f.eks.